{ "title": "Dudak Çatlaması", "image": "https://www.dudak.gen.tr/images/dudak-catlamasi.jpg", "date": "21.01.2024 02:24:32", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "
Dudak Çatlaması, genel olarak kuru havadan ve rüzgâra uzun süre maruz kalmaktan dolayı görülür. Dudaklar ciltte olduğu gibi yağ bezleri içermediğinden dolayı kolayca kuruyup, çatlar. Dudak çatlaması herkes için can sıkıcı bir durumdur. Dudak çatlaması özellikle de bayanlar için önem arz eden bir durum olmaktadır.

Dudak Çatlaması Neden Olur?
Dudak Çatlamasına Ne İyi Gelir?

Dudak çatlaması tedavisi dudak çatlamasının altında yatan nedeni anlamakla başlayacaktır. Eğer dudak çatlaması probleminde uzun zamandır şikâyetçiyseniz ve dudağınızı yeterince nemlilik oluşturamıyorsanız ve dudağı korumanıza rağmen çatlama oluyorsa bir dermatoloğa başvurmalısınız. Dudak çatlaması için iyi gelen bazı doğal tedavi yöntemleri ise; bu tedavi yönteminde ilk olarak dudağa ruj sürülmesi gerekir. Halk arasında dudak çatlaması için en iyi bilinen ve etkili olan yöntem rujdur. Ruj yağlı yapısından dolayı dudak çatlaklarını nemlendirerek iyileşmesini sağlayacaktır. Rujun herhangi bir yan etkisi olmadığından dolayı dudak çatlağı geçene kadar kullanılabilir. Çatlamış dudaklardaki ölü dokuların dökülmesi sağlanarak, dudakların doğal yumuşaklığına daha çabuk kavuşmasını sağlamalısınız. Bunun için ise 2 tatlı kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı balı karışım haline getirin. Bu karışımı çatlak oluşan dudağa sürün. 5 dakika dudakta bekledikten sonra dudaklarınızı nazikçe ovalayarak, ölü dokularını dökülmesine yardımcı olun. Daha sonra dudağı ılık suyla yıkayın. Dudak çatlaması için bal da çatlamaya iyi gelen bir yöntemdir. Dudak çatlaması için bal hem çok iyi bir nemlendirici olarak bilinir hem de iyileştirici ve antibakteriyel özellikleri olmaktadır. Günde birkaç defa doğal baldan çatlayan dudağınıza sürebilirsiniz. Dudak çatlamasında gül yaprağı da bilinen en eski yöntemlerdendir.
" } ] }