{ "title": "Dudak Dolgusu", "image": "https://www.dudak.gen.tr/images/dudak-dolgusu.jpg", "date": "18.01.2024 23:18:20", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Dudak Dolgusu, farklı dolgu malzemeleri yardımıyla daha dolgun ve belirgin dudaklara sahip olmayı sağlayan estetik bir uygulamadır. Kadınlar için dudak güzelliği ayrı bir öneme sahiptir. Güzel bir gülüşte dişler kadar dolgun görünümlü dudaklarında etkisi olur. Fakat bazı kadınlarda genetik özelliklerden dolayı dudaklar ince bir yapıda olur. Bunun dışında ilerleyen yaş nedeniyle yağ dokusunun azalması, ağız etrafında oluşan sarkma ve kırışıklıklar dudaklarda istenmeyen şekil bozukluklarına neden olabilir. Dudak dolgusu bu tür sorunlardan kolaylıkla kurtulmanıza olanak sağlar.

Dudak estetiği kapsamında yapılan bu estetik uygulama sayesinde özgüven eksikliğine neden olan, sizleri daha yaşlı gösteren dudaklardaki sorunlarınızı aşabilirsiniz. Ancak bunun kalıcı bir uygulama olmadığını da belirtelim. Belli aralıklarla dolgu işleminin tekrarlanması gerekir. Normalde dudak anatomisinde üst dudak alt dudağa göre biraz daha öndedir. Alt dudakta üst dudaktan biraz daha kalın olur. Bu ortak özelliklerin dışında herkesin kendine has bir dudak yapısı olur.

Dudaklarda gerek genetik gerekse sonradan olan gelişmeler nedeniyle oluşan sorunlar hiyalüronik asit dolguları yardımıyla giderilebilir. Dudakların kendi yapısı dolgun olursa bunun da korunması gerekir. Dudaklarda incelme çoğu zaman östrojen hormonu düşüklüğünden olur. Bu durumda az miktarda dolgu kullanılarak dudak yapısı yuvarlaklaştırılır. Bu sayede dolgunluğu arttırılarak daha belirgin hale getirilir.

Dudak dolgusu öncesi dikkat edilmesi gerekenler

Dudak dolgusu yaptırmak isterseniz bunu yaptırmak için bu alanda bir uzmandan destek almalısınız. Bu estetik işlem öncesinde, sonrasında yapılacakları, dolgunun dayanıklılık süresini ve alerjik etkilerinin olup olmadığını sorgulamalısınız. Uygulamanın yan etkilerini, kullanılacak yöntemi dudak dolgusunda kullanılacak ürünlerin FDA onaylı olup olmadığını sorgulamanızda gerekir. Bunları dikkate alarak hangi estetik merkezini seçeceğinize, hangi estetik cerrahtan yardım alacağınıza özen göstermelisiniz.

Dudak dolgusu yaptırmadan dudak şekli belirlenmeli

Dudaklarına dolgu yaptırmak isteyenler önce nasıl bir dudak yapısına sahip olmak istediklerine karar vermelidir. Çünkü farklı dudak şekilleri bulunmaktadır. Ancak kişinin yüzüne uyum sağlayacak dudak şeklinin belirlenmesi gerekir. Yüzün genel hatlarıyla ve dudak yapısıyla uyum içinde olacak bir şeklin belirlenmesi daha güzel bir görünüme sahip olmanıza yardımcı olur. Bu konuda doktorun deneyimlerinden de yararlanmalısınız.

İnce ve düz dudaklar yüzü olduğundan yaşlı gösterir ve kişiye mutsuz bir ifade kazandırır. Gülüş estetiğine de olumsuz yansır. Dudak dolgunluğu yüz hatlarına uyumlu olursa hem gülüş güzel olur hem de yüz ifadesi yumuşar. Yüzdeki diğer yapılarında daha güzel görünmesine yardımcı olur.

Dudak dolgusu için ne kullanılır?

Dudak dolgusunda kullanılan dolgu maddesi kallojenden elde edilen yumuşak kıvamlı jölemsi bir malzemedir. Bunun kullanım yerine uygun olan ve biçimlendirmeyi sağlayacak farklı türleri bulunur. Dolgu maddeleri genel olarak kalıcı ve kalıcı olmayan türlere ayrılır. Ancak kalıcı olanlarda geri dönüşüm olmadığından kullanımı daha azdır. Dudak dolgunlaştırmak için dolgu malzemesi dışında permalip kullanılabilir. Kişinin dudak kalınlığı ve dudak çizgisi normalde bellidir. Bu bölgelerde artış yapılamaz. Bu nedenle dudak dolgusunda hedef belli noktalara uygun miktarda dolgu maddesi enjekte ederek, dudaklara hacim kazandırmaktır.

Dudak dolgusu için permalip

Herkesin dudak yapısı kendine özeldir. Yaşlanmayla birlikte dudak yapısı da çeşitli tepkiler verebilir. Dudaklar zamanla incelme, dokusunda gevşeme meydana gelebilir. Dolgun ve sıkı dudak yapısına estetik uygulamalarla herkes sahip olabilir. Estetik alanında bu konuda da her geçen yeni gelişmeler olmaktadır. Bunlardan biri de katı dudak silikonu olan permalip kullanımıdır. Bu kalıcı dudak dolgunlaştırma için tercih edilen bir yöntemdir. Kişinin dudak yapısına uygun şekilde tasarlanan ve uygun şekilde yerleştirilen permalip son derece memnuniyet duyacağınız dudaklara sahip olmanızı sağlar.

Permalip kalınlığı 3-4-5 mm olur. Uzunluğu da 5,5-6,0 ve 6,5 cm'ye kadar olur. Eğer yaşın ilerlemesi nedeniyle incelen dudaklarınız varsa 3 mm olanı, dudak dolgunlaştırma amacınız için 4 mm olanı idealdir. Tercihiniz abartılı dudak dolgusu yaptırmak olursa 5 mm olanını tercih etmelisiniz. Permalipin orta kısmı daha kalın olur, kenarlara doğru incelir. Bu şekilde yapılan dudak dolgusunda topaklanma, asimetri ya da başka dokulara sızıntı gibi sorunlar yaşanmaz. İstediğiniz zaman çıkartarak dudaklarınızın eski haline dönmesini de sağlayabilirsiniz.

Dudak dolgusu için hiyalüronik asit

Dudaklar damarlı ve hareketli yapısıyla farklı bir organımızdır. Bu yüzde dolgunlaştırma amacıyla kullanılan hiyalüronik aside olumlu tepki verirler. Bu enjeksiyon dudakların orta bölümüne yapılır. Dudaklar hem estetik görünür hem de belirginlik kazanır. Dudak köşeleri de düzenlenir. Hiyalüronik asit içeriğinde vitaminde olduğu için dudaklar daha canlı görünür.

Enjeksiyon işlemi 15-20 dakikada lokal anestezi altında yapılır. Dudaklar istenen şekle gelinceye kadar dolgu malzemesi kullanılabilir. Bu malzemenin herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Bu işlemin kalıcılığı olmadığından 6-9 ayda bir tekrarlanması gerekir. Ayrıca dudak dolgusu genellikle arka arkaya 2 seans halinde uygulanır. İlk defa dudak dolgusu yaptıranlara 2-3 hafta aralıkla tamamlayıcı seans uygulanmalıdır. Önceden test yapılmasına gerek olmayan dudak dolgusu Uzman kişilerce yapılırsa herhangi bir sorun yalanmaz.

Dudak dolgusu ne zaman sonuç verir?

Dudak dolgusu işlemi bittiği anda sonucu hemen görülebilir. Dudaklar hacim kazanır. Ancak bunu yaptıranlar 2 saat kadar bir şey yememeli dudaklarına ruj sürmemelidir. Enjeksiyon sonrasında dudaklarda biraz şişlik olabilir. Enjeksiyon iğnesinin girdiği yerde de morarma olabilir. Bu etkilerin geçmesi 2-3 günü bulur. Bir miktarda dudaklarda ödem ve şişlik olabilir. Fakat yumuşak dolgu maddesi kullanılırsa, bunlar olmayabilir.
" } ] }